Waarom een Nederland Luistert Maand?

Een maand lang bewust kiezen om te luisteren. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het kan zulke mooie dingen opleveren.

Om te beginnen helpt het je om je eigen perspectief op zaken te kunnen aanscherpen. Bovendien draagt luisteren bij aan het sneller oplossen van obstakels wanneer je mensen aanmoedigt om het probleem verder toe te lichten en de ruimte geeft om zonder interruptie zelf hardop denkend te kunnen bijdragen aan een oplossing. Daarnaast helpt luisteren met aandacht om je hoofd cool te houden, met name in situaties waar je in een verhitte discussie bent beland.

Luisteren draagt bij aan wederzijdse verbinding en respect tussen mensen en daar wordt Nederland (en de rest van de wereld) een stukje mooier van!

De Nederland Luistert Maand werd in september 2018 voor het eerst georganiseerd.

Luisterend Leiderschap

Daag jezelf een maand lang uit in je luistervaardigheden en laat jezelf verrassen! Een maand om bewustwording te stimuleren dat er in elk gesprek tussen mensen iets nieuws te leren valt en je nieuwsgierigheid naar andere perspectieven wilt prikkelen.

Nederland Luistert gaat niet over minder spreken, maar over anders spreken. Spreken met de intentie om te begrijpen, naast het spreken om te overtuigen. Nederland Luistert vraagt je ook niet om van mening te veranderen over zaken, maar om nieuwsgierig te blijven naar andere perspectieven op een zelfde thema.

Omdat er vanuit nieuwsgierigheid nog zoveel te ontdekken valt. Omdat het ook veel leuker is om te leren van elkaar als we er zelf voor kiezen in plaats overtuigd te (moeten) worden door een ander.

De Nederland Luister Maand, september 2019 stond in het teken van: Luisterend LeiderschapEen maand om jezelf te laten verrassen.