Over Nederland Luistert

Nederland Luistert (NLL) nodigt je uit om naar een breder geluid te luisteren over actuele onderwerpen die ons allemaal aangaan. NLL is een beweging die je bewust wil maken dat er in elk gesprek tussen mensen iets nieuws te leren valt. Die je nieuwsgierigheid wil prikkelen. Durf jij het aan? Luisteren en je mening en perspectief laten uitdagen?

Zoals Corine Jansenen Irene Göttgens (de initiatiefnemers van Nederland Luistert) het verwoorden: “Wij geloven dat onze maatschappij er mooier én beter van wordt als we ervoor kiezen om open te staan voor elkaar, voor andere invalshoeken. En die proberen te begrijpen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! In de online wereld van vandaag is een mening snel gedeeld, maar nog niet per se begrepen. Terwijl vanuit nieuwsgierigheid er nog zoveel te ontdekken valt. Laat je verrassen.

Kiezen om te Luisteren

Wij nodigen je uit om tijdens de Nederland Luistert Maand in september 2019 een maand lang bewust(er) stil te staan bij verschillende gezichtspunten. Meningen die anders of (soms in de verte) hetzelfde zijn, maar die altijd iets met je doen. Zodat je je perspectief kunt verbreden, verdiepen en/of bijstellen – maar in ieder geval weet wat mensen beweegt. Je kunt meedoen aan de Nederland Luistert Maand door je aan te melden via de ‘Ik doe mee!’ pagina.

Nederland Luistert is een zusterorganisatie van het Listen First Project.